< Nazaj na seznam

Po okusu Zorice Planinšek

špageti z morskimi sadeži

  • 30 min
  • enostavno
  • 4

Sestavine

  • 350 g morskih sadežev;
  • 250 g špagetov Zlato polje
  • 400 g paradižnikove mezge
  • 8 zelenih oliv
  • 4 stroke česna
  • 1 čebula
  • 1 košček kokosovega masla
  • kozarec belega vina
  • sol
  • poper
  • origano

Postopek

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo kokosovo maslo, dodamo čebulo in česen ter ju pražimo toliko časa, da čebula rahlo porjavi. Dodamo morske sadeže, na kolobarje narezane olive, origano in malce vina. Pražimo približno 10 minut.
Sestavine v ponvi prelijemo s preostalim vinom in dodamo paradižnikovo mezgo. Kuhamo dokler ni omaka gosta. Na koncu omako po okusu posolimo in popopramo.
Špagete skuhamo v slanem kropu po navodilih na embalaži. Kuhane špagete odcedimo in operemo, da se ne sprimejo.
Špagete serviramo na krožnik in prelijemo z omako. Po želji jih pokapljamo z malo olivnega olja.

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept