< Nazaj na seznam

Po okusu Silve Brezner

Rižota s šampinjoni in brokolijem

  • 35 min
  • srednje zahtevno
  • 4
  • manj kalorij
  • vegansko
  • vegetarijansko

Sestavine

  • 200 g riža Zlato polje
  • 6 dl tople zelenjavne jušne osnove
  • 1/2 bele čebule
  • 1 strok česna
  • 150 g šampinjonov
  • 100 g brokolija
  • 2 žlici olja
  • sol
  • poper
  • žlička margarine

Postopek

V ponvi segrejemo 1 jedilno žlico olja in dodamo polovico šampinjonov. Pražimo jih, da se lepo zlatorjavo zapečejo. Isto ponovimo s preostalimi šampinjoni. Brokoli damo v kozico, prilijemo toliko vode, da je brokoli pokrit, zavremo in pokrito kuhamo 2-3 minute, da se brokoli zmehča, vendar še vedno ostane čvrst. Segrejemo zelenjavno jušno osnovo. Dodamo riž in ga med konstantnim mešanjem pražimo 1 minuto. Dodamo česen in premešamo. Lahko še popražimo za minuto ali dve, ampak moramo paziti, da riž ne porjavi. Zalijemo z 2 dl tople zelenjavne jušne osnove. Riž kuhamo na srednji temperaturi toliko časa, da vpije vso vodo. Med kuhanjem ga pogosto in počasi mešamo. Počasno mešanje riža spodbuja izločanje škroba, ki se poveže s tekočino in ustvari fino kremasto teksturo. Ne pokrivamo. Ko riž vpije vso jušno osnovo, jo dodajamo po 1 dl naenkrat, in postopek ponavljamo, vse dokler riž ni kuhan al dente. Dodamo žličko margarine, pražene šampinjone, brokoli, ščep soli in popra.

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept