< Nazaj na seznam

Po okusu Marka Jerebiča

Obložena polenta

  • 20 min
  • zelo enostavno
  • 1
  • brez jajc
  • manj kalorij

Sestavine

  • 1 skodelica koruzne polente Zlato polje
  • 3 skodelice vode
  • peteršilj
  • timijan
  • sol
  • belo olje
  • 2 žlici kisle smetane
  • čili v prahu
  • grobo mleti poper
  • zelenjava (korenček; fižol; paradižnik…)
  • semena (laneno; bučno…)
  • koščki pomaranče
  • mesnine
  • sir

Postopek

V kozico nalijemo vodo, solimo in dodamo nasekljan peteršilj in timijan. Ko voda zavre, zakuhamo polento. Kuhamo po navodilih na embalaži. Ko je polenta kuhana, jo zlijemo na pekač, ki smo ga premazali z belim oljem. Polento razporedimo po pekaču na 1 cm debelo. Pustimo, da se povsem ohladi in strdi. Ko je polenta povsem ohlajena, jo narežemo na poljubne kose. S pomočjo modelčkov za kekse, lahko izrežemo različne oblike ali pa narežemo kvadrate. Kose polente popečemo na vroči ponvi. Na vsaki strani nekaj minut, da dobijo nežno skorjico. Vmes si pripravimo oblogo za polento. Očistimo in narežemo zelenjavo, nasekljamo semena in narežemo mesnine in sir. Pri oblogi pustimo domišljiji prosto pot. Igramo se lahko s sladko-kislimi kombinacija, s pikantnostjo in mesnimi ali vegi različicami. Na ohlajene kose polente namažemo malo kisle smetane, posujemo z malo čilija ali popra in obložimo z ostalimi sestavinami. Sestavine za oblogo potrebujemo v majhnih količinah. Če polentice preveč obložimo, jih bo namreč težko jesti.

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept