< Nazaj na seznam

Po okusu Janje Žalik Jerebič

Mlečna polenta s čokolado

  • 15 min
  • zelo enostavno
  • 1
  • brez glutena
  • brez jajc
  • vegetarijansko

Sestavine

  • 200 ml mleka
  • 2 žlici koruzne polente Zlato polje
  • žlica čokoladnega namaza
  • dodatki po želji (kokos; sladkor; oreščki; suho sadje…)

Postopek

V kozico natočimo mleko in segrevamo. V vroče mleko vsujemo polento in med nenehnim mešanjem še naprej kuhamo. Ko se začnejo iz mase dvigati mehurčki, je jed skuhana. Hitro odstavimo s štedilnika in pazimo, da vroča masa ne brizgne iz kozice in nas opeče. V še vročo polento zmešamo žlico čokoladnega namaza in premešamo. Lahko se poigramo tudi z drugimi dodatki, kot so kokos, suho sadje, sladkor, oreščki… Dlje, ko pustimo jed stati, bolj se bo zgostila. Po želji lahko tudi pozneje dolijemo mleko in tako polento razredčimo.

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept