< Nazaj na seznam

Po okusu Sandre Tominc

Divjačinska rižota

  • 60 min
  • srednje zahtevno
  • 4

Sestavine

  • riž Sant' Andrea Zlato polje
  • divjačinsko mleto meso (srna in veper)
  • čebula
  • korenček
  • česen
  • bučke
  • lovorjev list
  • origano
  • šetraj
  • timijan
  • domač paradižnik/mezga
  • 2 dcl rdečega vina
  • jušna osnova
  • sir v lističih ali trikotni sir
  • olje
  • sol
  • poper
  • kajenski poper
  • rumena paprika
  • brstični ohrovt
  • cvetača
  • košček masla
  • drobnjak

Postopek

Čebulo in korenček prepražimo na dveh žlicah olja. Dodamo divjačinsko mleto meso in ga malo popečemo, mešamo ves čas. Takoj dodamo vse začimbe in malo jušne osnove ter paradižnikovo mezgo. Dodamo tudi vino in dušimo vsaj 20 min, da se meso zmehča. Potem dodamo riž, jaz štejem pesti, 1 pest na osebo plus še eno za rezervo, torej 5 pesti in dodamo jušno osnovo. Kuhamo vsaj 13-15 min, jaz osebno pustim par minut dlje, ker imamo radi da je riž malce več kuuhan. Ves čas kuhanja pa dodajamo jušno osnovo, saj mora biti rižota lepo sočna in ne suha. Zadnjih pet minut pa dodamo še vso ostalo zelenjavo, namreč ne potrebuje veliko, saj se vsa zelenjava lahko je tudi surova , mi pa jo imamo radi al dente, da ni prekuhana. Čisto na koncu dodam še košček masla, saj postane rižota lepo svilnata in sirček trikotnik, kar naredi rižoto še bolj kremno. Postrežemo z veliko skledo zelene solate in naribano grana padano in svežim drobnjakom po rižoti. Dober tek :)

Najboljše iz narave.
Po tvojem okusu.

Si to, kar ješ! Zato kuhaj iz najbolj pristnega, kar ponuja narava. Odlični izdelki Zlato polje so s svojo široko izbiro in kakovostjo najboljša osnova za tvoje kuharske podvige. Zaupaj nam, kako jih pripraviš po svojem okusu - objavi svoj recept!

Oddaj svoj recept