Tortice iz pšeničnega zdroba

visoka
2 uri
sladica

Priprava

  1. Vse sestavine v mešalniku zmešamo v gladko testo. Ko je testo umešano, ga nadrobimo v modelčke za porcijske tortice premera 7 cm, približno v višini enega centimetra. Pečemo v ventilacijski pečici na 165 °C približno 15 minut oziroma do zlatorjave barve. Ko so pečeni, jih ohladimo in vzamemo iz modelčkov.
  2. Maline zmiksamo, da dobimo pire. Pire segrejemo ter vročega prelijemo po čokoladi, da se le-ta stopi. Nato kremo vlijemo v druge manjše modelčke premera 3 cm ter zamrznemo.
  3. Mleku dodamo vaniljev sladkor ter po dolžini prerezano palčko vanilje, iz katere smo postrgali notranjost, ki jo prav tako dodamo v maso. Počasi zavremo. V mleko vsujemo zdrob ter mešamo, da se krema lepo zgosti. Odstranimo palčko. Ko je zdrob kuhan, mu primešamo sok limone in med.
  4. Vse skupaj dobro umešamo. Pripravimo nove modele za porcijske tortice, ki jih na notranji strani namastimo z maslom. Na dno položimo pečeno ter ohlajeno krhko testo, nanj z dresirno vrečko en cm debelo nabrizgamo skoraj ohlajeno zdrobovo kremo. Na to plast kreme na sredino položimo zamrznjeno sadno sredico ter model do konca zapolnimo z zdrobovo kremo. Pazimo, da ne pustimo kakšne luknjice, skozi katero bi sredica stekla iz tortice. Tortice dobro ohladimo.
  5. Škrob zmešamo s sladkorjem v prahu. Umešamo v sveže ali odtaljene maline, dobro premešamo, da ni grudic, ter zavremo, da škrob zgosti preliv.
  6. Ko so tortice ohlajene ter strjene, jih vzamemo iz modela ter prelijemo s sadnim oblivom.
  7. Z lupilcem za zelenjavo nastrgamo čokolado, da dobimo lističe, s katerimi okrasimo tortice. Na koncu dodamo kakšno svežo malino.