• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Kuharska delavnica “Pripravimo hladno topli bife”

Tematska delavnica “Hladno topli bife” je potekala 21.11.2013 v prijetnem ambientu Gorenjevega salona v Kopru.  Tokrat so se udeleženci spoprijeli s prav posebnim izzivom: pripraviti “hladno topli bife”.

“Hladno topli bife” je najpogostejša oblika pogostitve, ko imamo veliko gostov in jim želimo poleg hladnih ponuditi tudi tople jedi. Kuharska mojstra Primož Veber in Jani Jugovic sta  udeležencem pokazala, da lahko z malo spretnosti, truda in domišljije iz preprostih sestavin, kot so različne kaše, testenine, riž in žita ustvarimo zelo zanimive krožnike. Udeleženci so se tako na delavnici naučili priprave sledečih jedi:

– ajdovega blina z dimljenim lososom, kislo smetano in kaviarjem,

– piščančje rolade s čičeriko,

– nadevanih bučk s kus kusom,

– ribjega zvitka s proseno kašo in školjkami na sotirani blitvi,

– polnjenih školjkic,

– sveže solatke,

– ohrovtovih roladic z rdečim zeljem in ajdovo kašo,

– sladkih svaljkov z lešnikovim maslom in jabolčnim pirejem,

– ajdovega narastka s čokolado in brusnicami in

– hladnega zdrobovega souffle-ja z gozdnimi sadeži.

Poleg spoznavanja priprave novih jedi, sta Primož in Jani razkrila tudi umetnost postrežbe in druge male skrivnosti velikih mojstrov.

Na seznam