• Kuharska akademija •

Reportaže z delavnic

Koprska delavnica – točka prednosti Denisu

Kuhanje je bilo tokrat v znamenju kaš. Obe ekipi sta pripravili glavno jed iz pire. Rumena ekipa je pripravila rižoto iz pire in piščanca z lokalnim imenom: »Popovič s piščancem«, medtem ko je modra ekipa ustvarila  lososa s koprovo omako na piri s kurkumo. Modra ekipa je pripravila še eno glavno jed in sicer piščančje zvitke s ajdovo kašo in šparglji, medtem ko je rumena ekipa iz listnatega testa pripravila mini slano pecivo z začimbami. Ekipi sta bili izenačeni tudi pri  sladicah iz prosene kaše. Rumena sladica je presenetila s proseno kašo z omako iz ananasa, modra ekipa pa s  tortico iz prosene kaše z  jabolčnimi krhlji.  

S primorskimi gledalci smo prevetrili kulinarične ideje in si izmenjali medlokalne izkušnje. Če vas ni bilo zraven, se vam lahko cedijo sline ob priloženih fotografijah.

Več v videoprispevku: http://okusno.je/clanek/fokus/foto-in-video-zanimiv-razplet-v-kopru.html

Na seznam